Tuesday, December 23

Geek

State Of Play

CentOS 5.2 installs but won't boot.
Fedora 10 boots but won't install.

Currently running a yum update on Fedora 10 to get the new ATI drivers.  The current drivers keep blanking out - in text mode.

Update: CentOS 5.2 installs fine but won't boot.  Fedora 10 video handling is completely stuffed.

I guess I'll have to go back to Fedora 8 (which I know works properly, since it's been running on Yurie for a year) or 9, perhaps, and apply 12 or 6 months worth of updates, respectively.

Update: Fedora 9 actually seems to work.  And they've fixed the partitioning doobie.

Let's see if it boots once it's installed.

Update: Fedora 9 installs fine, boots fine, but the video drivers are complete crap.  Back to 8, then.

Meanwhile, my shiny new Radeon 4850 (which replaces my GeForce 9600GT, which worked okay but wasn't what I wanted, which replaced my GeForce 8800GT, which worked great for about 4 hours before a cable got snagged in the fan and it overheated and died, which replaced my Radeon 4850, which never worked right, which replaced my onboard video, which is what is causing all these problems with Fedora) just died. 

Well, I say died, when in fact it works fine as long as you don't install the driver.

Vista automatically installs the driver as soon as you log in.

Maybe it's overheated.  It came up with a grey screen and then stopped working, and I've found references to that behaviour from people who overclocked their cards.  Works fine on reboot until Vista actually starts up, so the card isn't actually dead dead, just slightly dead.

I'm going to play Final Fantasy IV on my DS while it cools off and my 64-bit copy of Fedora 8 downloads.

Yes, it was downloading when it grey-screened.

Anyway, I still have the 9600, so I can just swap cards and get going again if need be.

Update: After having some time to cool down, it's working again.  I've turned off the intelligent fan controller, so that case fans are running at full speed (which is only 1700rpm).  If that doesn't keep it cool, I'll fill the case with ice or something...

Update: Meh squared and cubed.  Gave up, stuck the 9600GT in Haruhi, and am installing Fedora 10 now.

Posted by: Pixy Misa at 01:16 PM | Comments (12) | Add Comment | Trackbacks (Suck)
Post contains 386 words, total size 2 kb.

1 Bug, maybe? Please see the first comment on this.

Posted by: Steven Den Beste at Tuesday, December 23 2008 04:57 PM (+rSRq)

2 ^^^++   -   my name doesn't show up in Steven's blog comments(?) I expected it to show up as "Chipotle", which is the nickname I registered with.



Posted by: at Wednesday, December 24 2008 04:35 AM (np/2b)

3 Interesting - it shows up in the first preview, but not the final post: ("Posted by: Chipotle at Wednesday, December 24 2008 04:35 AM (preview)", now: "Posted by: at Wednesday, December 24 2008 04:36 AM (preview) ")

...hope this helps...

Posted by: at Wednesday, December 24 2008 04:37 AM (np/2b)

4

Chipotle: Please try making one more comment here and don't preview it before you post.

Posted by: Steven Den Beste at Wednesday, December 24 2008 10:55 AM (+rSRq)

5 Good suggestion.  There's something a little odd happening with the preview and names for registered users.

Posted by: Pixy Misa at Wednesday, December 24 2008 12:39 PM (PiXy!)

6 This is Steve. Let me try doing a preview and then a post.

Posted by: Steven Den Beste at Wednesday, December 24 2008 01:10 PM (+rSRq)

7 Evidently not an issue for me.

Posted by: Steven Den Beste at Wednesday, December 24 2008 01:11 PM (+rSRq)

8 A chipotle test post, no preview performed

Posted by: Chipotle at Wednesday, December 24 2008 04:05 PM (Dmikg)

9 Another Chipotle test post, previewed this time to make sure problem persists

Posted by: at Wednesday, December 24 2008 04:06 PM (Dmikg)

10 We need to know what browser you're using.

Posted by: Steven Den Beste at Wednesday, December 24 2008 04:51 PM (+rSRq)

11 Mmm, probably not.  I'll grab a copy of the live database to my test box and should be able to track down the problem.

But not right now - I have a migraine. sad

Posted by: Pixy Misa at Wednesday, December 24 2008 09:37 PM (PiXy!)

12

OK, I'll butt out now.

Sorry about the headache!

Posted by: Steven Den Beste at Thursday, December 25 2008 12:37 AM (+rSRq)

Hide Comments | Add Comment

Comments are disabled. Post is locked.
48kb generated in CPU 0.07, elapsed 0.2376 seconds.
56 queries taking 0.1706 seconds, 326 records returned.
Powered by Minx 1.1.6c-pink.